Graševina izbor

izborna berba prosušenih bobica

Berba:

2015

Boja:

zlatno-žuta

Okus:

slatko

Sortiment:

100% Graševina

Regija:

Međimurje – Bregovita Hrvatska

Tlo:

ilovasto, pjeskovito, glinenasto

Kultivacija:

jednokraki guyot

Vinifikacija:

berba krajem 11.mjeseca, mekano prešanje grožđa, prirodno taloženje mošta, fermentacija 4 mjeseca uz kontroliranu temperaturu

Odležavanje:

inox posude, zorenje u drvenoj hrastovoj bačvi 12 mjeseci

Alkohol:

11,8 % vol.

Ostatak šećera:

177,0 g/l

Ukupna kiselina:

6,5 g/l

Opis

Bogat ali elegantan aromatski profil, od žive zlatnožute boje sa zelenkastim odsjajem koji asocira na svježinu, arome grožđica, đumbira, datulja, suhih marelica, meda, sušenog cvijeta kamilice i svježe pokošenog sijena. Vrlo slasno, izvrsno uravnoteženo usprkos visokoj koncentraciji prirodnog neprovrelog šećera. Izvrsna svježina i živost u završetku, koja traži još gutljaj vina. Na Decanteru osvojila Platinum medalju.

Karakteristike

sočno, voćnog karaktera, u modernom stilu, dinamično

Sljubljivanje

Uz paški sir ili sardo serviran sa džemom od četiri vrste luka. Uz deserte srednjeg tijela, vrlo aromatične, slatke i masnije.

Temperatura serviranja:

10-12 C

Volumen:

0,5l