Silvanac zeleni

Boja:

zelenkasto-žućkasta

Okus:

suho

Sortiment:

100% Silvanac zeleni

Regija:

Međimurje – Bregovita Hrvatska

Tlo:

ilovasto, pjeskovito

Kultivacija:

jednokraki guyot

Vinifikacija:

mekano prešanje grožđa, prirodno taloženje mošta, fermentacija uz kontroliranu temperaturu

Odležavanje:

inox posude, zorenje u drvenoj hrastovoj bačvi

Opis

Vrlo živo, svježina dominira popraćena mineralnošću i  herbalnim notama.

Karakteristike

sočno, voćnog karaktera, u modernom stilu, dinamično

Sljubljivanje

Uz hladne salate s morskim plodovima ili laganijim mesima, umjereno začinjene limunovim sokom ili domaćim vinskim octom, svježim koprom s povrćem poput krastavaca, ukiseljenim tikvicama (obavezno bez luka bilo kojeg). Uz jela lakšeg tijela sa izraženom svježinom i ili tendencijom kiselosti, srednje aromatike.

Temperatura serviranja:

10-12 C

Volumen:

0,75l