Silvanac zeleni
Boja:
zelenkasto-žućkasta
Okus:
suho
Sortiment:
100% Silvanac zeleni
Regija:
Međimurje – Bregovita Hrvatska
Tlo:
ilovasto, pjeskovito
Kultivacija:
jednokraki guyot
Vinifikacija:
mekano prešanje grožđa, prirodno taloženje mošta, fermentacija uz kontroliranu temperaturu
Odležavanje:
inox posude, zorenje u drvenoj hrastovoj bačvi
Opis
Vrlo živo, svježina dominira popraćena mineralnošću i herbalnim notama.
Karakteristike
sočno, voćnog karaktera, u modernom stilu, dinamično
Sljubljivanje
Uz hladne salate s morskim plodovima ili laganijim mesima, umjereno začinjene limunovim sokom ili domaćim vinskim octom, svježim koprom s povrćem poput krastavaca, ukiseljenim tikvicama (obavezno bez luka bilo kojeg). Uz jela lakšeg tijela sa izraženom svježinom i ili tendencijom kiselosti, srednje aromatike.
Temperatura serviranja:
10-12 C
Volumen:
0,75l