Črleno
Boja:
rubin crvena
Okus:
suho
Sortiment:
Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot
Regija:
Međimurje – Bregovita Hrvatska
Tlo:
ilovasto
Kultivacija:
jednokraki guyot
Vinifikacija:
maceracija 10 dana uz alkoholnu fermentaciju i malolaktičnu fermentaciju
Odležavanje:
1 godina u drvu, inox posude
Opis
Crno vino koje već purpurnom bojom nagovješćuje visoku svježinu, popraćenu aromama i okusima crvenog i bobičastog voća, voća poput, ribizla, ogrozda, višnje, hrbalnih aroma mente, te naznakom humusne crne zemlje.
Karakteristike
sočno, voćnog karaktera, u modernom stilu, dinamično
Sljubljivanje
Carpaccio od beefsteaka, na rikuli uz svježe ribizle i reduciranu kremu od crvenog vinskog octa i mošta, te sjeckani pistacio. Uz srednju do jaču strukturu jela, koja imaju izraženu svježinu i tendenciju slatkoće, srednje aromatike.
Temperatura serviranja:
10-12 C
Volumen:
1,00l