Terbotz pjenušac
Boja:
zlatno žuta
Okus:
extra brut
Sortiment:
100% Moslavac (Šipon, Mosler, Furmint)
Regija:
Međimurje – Bregovita Hrvatska
Tlo:
ilovasto
Kultivacija:
jednokraki guyot
Starost vinograda:
45 god.
Vinifikacija:
ranija berba, mekano prešanje grožđa, brza prerada, prirodno taloženje mošta, fermentacija uz kontroliranu temperaturu
Odležavanje:
bazno vino odnjegovano u inoxu, nakon druge fermentacije u boci vino odležava 2 godine na kvascima, 5 mjeseci nakon degoržiranja vino je spremno za tržište.
Opis
Izvrstan kao aperitiv, voćnošću i ugodnim perlama pobudi usta, osvježi Vas i pripremi Vas za konzumaciju. Arome jabuke, breskve i cvijeta lipe.
Karakteristike
sočno, voćnog karaktera, u modernom stilu, dinamično
Sljubljivanje
Kao aperitiv, fino bi pristajao uz meso kamenice, dva tanka medaljona smrznute burate i šnitom Granny Smith jabuke. Ili uz hladni ragu od nektarine i naranče začinjen limunskim sokom. Uz jela ili deserte s izraženom svježinom i niskom slatkoćom, jednostavnog tijela, voćnog karaktera.
Temperatura serviranja:
4-5 C
Volumen:
0,75l