Terbotz pjenušac

Boja:

zlatno žuta

Okus:

extra brut

Sortiment:

100% Moslavac (Šipon, Mosler, Furmint)

Regija:

Međimurje – Bregovita Hrvatska

Tlo:

ilovasto

Kultivacija:

jednokraki guyot

Starost vinograda:

45 god.

Vinifikacija:

ranija berba, mekano prešanje grožđa, brza prerada, prirodno taloženje mošta, fermentacija uz kontroliranu temperaturu

Odležavanje:

bazno vino odnjegovano u inoxu, nakon druge fermentacije u boci vino odležava 2 godine na kvascima, 5 mjeseci nakon degoržiranja vino je spremno za tržište.

Opis

Izvrstan kao aperitiv, voćnošću i ugodnim perlama pobudi usta, osvježi Vas i pripremi Vas za konzumaciju. Arome jabuke, breskve i cvijeta lipe.

Karakteristike

sočno, voćnog karaktera, u modernom stilu, dinamično

Sljubljivanje

Kao aperitiv, fino bi pristajao uz meso kamenice, dva tanka medaljona smrznute burate i šnitom Granny Smith jabuke. Ili uz hladni ragu od nektarine i naranče začinjen limunskim sokom. Uz jela ili deserte s izraženom svježinom i niskom slatkoćom, jednostavnog tijela, voćnog karaktera.

Temperatura serviranja:

4-5 C

Volumen:

0,75l