Sauvignon
Boja:
zelenkasto-žućkasta
Okus:
suho
Sortiment:
100% Sauvignon
Regija:
Međimurje – Bregovita Hrvatska
Tlo:
ilovasto, glinasto
Kultivacija:
jednokraki guyot
Vinifikacija:
hladna maceracija, mekano prešanje grožđa, prirodno taloženje mošta, fermentacija uz kontroliranu temperaturu
Odležavanje:
inox posude, zorenje u drvenim hrastovim bačvama
Opis
Prekrasne intenzivne herbalno cvjetne arome ovo vino svrstavaju u sami vrh Sauvignona. Preteže miris cvijeta bazge, karakterističnog za Sauvignone Međimurja i sjevernih klimata. Na okus je ovo vino vrlo harmonično, s dobrim omjerom šećera i kiselina koji su se vrlo lijepo uklopili u ostale sastojke vina. Dobrog je tijela te zbog svoje intenzivne arome i harmonije u okusu vrlo je užitno kao aperitivno vino.
Karakteristike
sočno, voćnog karaktera, u modernom stilu, dinamično
Sljubljivanje
Uz perad bijelog mesa, pripremana na max 85 stupnjeva, duži vremenski period (prema strukturi mesa) na ulju lješnjaka, bijelom šparogom, i kandiranom koricom domaće naranče. Uz jela lakše strukture, slasnih izraženijih aroma koje asociraju na slatko, prilozi lakše strukture bez previsoke tendencije slatkoće.
Uz ribu, bijela mesa, rižota, tjestenine s umacima na bazi sira, janjetinu.
Temperatura serviranja:
10-12 C
Volumen:
0,75l