Sauvignon

Boja:

zelenkasto-žućkasta

Okus:

suho

Sortiment:

100% Sauvignon

Regija:

Međimurje – Bregovita Hrvatska

Tlo:

ilovasto, glinasto

Kultivacija:

jednokraki guyot

Vinifikacija:

hladna maceracija, mekano prešanje grožđa, prirodno taloženje mošta, fermentacija uz kontroliranu temperaturu

Odležavanje:

inox posude, zorenje u drvenim hrastovim bačvama

Opis

Prekrasne intenzivne herbalno cvjetne arome ovo vino svrstavaju u sami vrh Sauvignona. Preteže miris cvijeta bazge, karakterističnog za Sauvignone Međimurja i sjevernih klimata. Na okus je ovo vino vrlo harmonično, s dobrim omjerom šećera i kiselina koji su se vrlo lijepo uklopili u ostale sastojke vina. Dobrog je tijela te zbog svoje intenzivne arome i harmonije u okusu vrlo je užitno kao aperitivno vino.

Karakteristike

sočno, voćnog karaktera, u modernom stilu, dinamično

Sljubljivanje

Uz perad bijelog mesa, pripremana na max 85 stupnjeva, duži vremenski period (prema strukturi mesa) na ulju lješnjaka, bijelom šparogom, i kandiranom koricom domaće naranče. Uz jela lakše strukture, slasnih izraženijih aroma koje asociraju na slatko, prilozi lakše strukture bez previsoke tendencije slatkoće.

Uz ribu, bijela mesa, rižota, tjestenine s umacima na bazi sira, janjetinu.

Temperatura serviranja:

10-12 C

Volumen:

0,75l